باشگاه خبری فراساحل: معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین و اجرای سند توسعه دریایی در راستای توسعه پایدار در دولت دوازدهم خبر داد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل پروین فرشچی پنجشنبه درجشن اقیانوسها در جزیره قشم گفت: اجرای سند توسعه دریایی در ذیل سند توسعه ششم تا سال 1400 در راستای توسعه پایدار به ویژه در مناطق دریایی در کنار توجه به مطالبات جوامع محلی انجام خواهد گرفت. وی افزود: پایههای توسعه پایدار در چهار سال گذشته ریخته شده و برنامههای اساسی در چهار سال آینده به اجرا درمیآید و در این چارچوب حمایت از برنامههای توسعه محور با همراهی جوامع محلی ادامه مییابد. معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: ایران از جمله نخستین کشورهایی بود که به واسطه دریای عمان، خلیج فارس و دریای خزر فعالیت دریایی داشت اما وابستگی به نفت و گاز موجب عقب ماندگی از سایر فعالیتهای وابسته به دریا شد.
او اضافه کرد: امروز کشور بیش از پیش به اهمیت دریاها پی برده و دیگر تنها توجه به سواحل مطرح نیست و برخورداری از منابع طبیعی گوناگون همچون انواع ماهیها و مرجانها برآن داشته تا به سایر فعالیتها همچون توسعه سواحل از نظر گردشگری دریایی و سایر توسعههای پایدار قابل اتکا روی بیاوریم. فرشچی با اشاره به همکاری 18 ارگان دریایی در سه سال گذشته عنوان کرد: مردم، دولت و جوامع محلی باید برای توسعه دریایی همکاری کنند چرا که خواست سیاسی کشور در جهت توسعه پایدار قرار گرفته و این مهم در جهان نیز راه خود را باز کرده و از این رو چشم اندازی روشن دارد.
پاسداری از اقیانوسها سرمایه گذاری برای آینده بشر است
رییس مرکز اطلاعات سازمان ملل در تهران نیز در ادامه اقیانوسها را زیست بومی جهت حفظ تنوع زیستی در کره زمین و پاسداری از آن را سرمایه گذاری مهمی برای آینده زندگی جمعی بشر عنوان کرد. ماریا دوتسنکو گفت: اقیانوسها دو سوم سطح کره زمین را تشکیل میدهند و بنیان اصلی زندگی هستند چرا بخش قابل توجهی از دی اکسید کربن را جذب و اکسیژن تولید میکنند. وی افزود: اقیانوسها از سویی منبع تولید مواد مغزی و غذا، تنظیم کننده اقلیم و برای کشورهای وابسته به گردشگری آبی و شیلات محور اهمیت ویژه دارند و از سوی دیگر آبراه اصلی تجارت جهانی میباشند. رییس مرکز اطلاعات سازمان ملل در تهران بیان کرد: فشارها و بهره برداری انسانی مانند صید بی رویه، ماهیگیری نامنظم، آبزی پروری ناپایدار، آلودگی آبها، گونههای بیگانه، تغییرات اقلیمی و اسیدی شدن آبها موجب تغییر خسارت بزرگی به این منظومه زیستی شده است.
او اضافه کرد: بهره برداری از منافع برگرفته از اقیانوسها در راستای توسعه پایدار در پیوند با صلح و امنیت است و این منابع بزرگ آبی بنیانی برای زندگی بر روی زمین و معیشت و رفاه مردم در نقاط مختلف بوده و از این رو پاسداری و جلوگیری از خسارت بیشتر سرمایه گذاری مهمی برای آینده میباشد. دوتسنکو گفت: باید مراقب این سیاره باشیم و آن را برای نسلهای آینده نگه داریم زیرا طرح دیگری برای حفظ آن وجود ندارد و هیچ فرد دیگری به جز خود ما نمیتواند از آن حفاظت کند. وی ادامه داد: روز جهانی اقیانوسها یادآور ریههای تنفسی کره زمین و نقش آن در زندگی روزمره از جمله کمک به رفع الودگیها، تولید اکسیژن، تامین غذا، دارو و سوخت زیستی هستند.
رییس مرکز اطلاعات سازمان ملل در تهران تاکید کرد: باید اطلاع رسانی به عموم مردم درباره اثر اقدامهای بشری بر اقیانوسها و ترویج نهضتی جهانی از طریق بسیج شهروندان کشورها جهت مدیریت پایدار اقیانوسها در دستور کار قرار گیرد. او در ادامه از تلاشهای معصومه ابتکار در سازمان حفاظت محیط زیست و جامعه محلی به ویژه زنان جهت حفاظت دلفینها و لاک پشتها در راستای حفظ تنوع زیستی قدردانی کرد. جشن اقیانوسها همزمان تولد و رهاسازی بچه لاک پشتهای پوزه عقابی در ساحل روستای شیب دراز جزیره قشم برگزار شد.
کد خبر : 3735
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir